Diskuse

Hluboce se Vám klaním, paní Čáslavská

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I já jsem byl Miri hluboce dojat tímto dokumentem. Připomněl jsem si hulvátské urážky našeho matadora na hradě v předvolební diskuzi. Ani po kotníky ji nesahá a "naše Věru" nám může svět závidět. Udělala této zemi obrovskou reklamu, na rozdíl od výše zmiňovaného. Hezky napsáno a R^.V

3 0
možnosti
Foto

R^Také jsem viděla....

1 0
možnosti
Foto

Já se s dovolením přikloním k Vaší pokloně R^

4 0
možnosti

...to mě těší :-)

Děkuji

1 0
možnosti
Foto

Diky za doporuceni. V dejepisu jsme se vzdycky dostali k druhe svetove valce a dejiny druhe poloviny 20. stoleti se nikdy neprobiraly. Skoda.

3 0
možnosti

je to tak...asi budeme tak nějak stejný ročník, co? ;-)

Děkuji za náhled, Kamilo. Cestování zdar! :-)R^

0 0
možnosti
TH

Povazuji Vas za mladsi nez jsem ja. A divim se, ze nekteri lde nemaji zdani o roce 68. Uz 25 let tu neni cenzura....

1 0
možnosti

Terezo, píšu o období před 20 lety, krátce po revoluci..nyní už toho vím poměrně dost..:-)

Ovšem, nedávno dávali v TV reportáž, kdy kladli přímo před univerzitami vysokoškolským studentům otázky týkající se období Pražského jara...byla to bída..:-/

0 0
možnosti
VF

Měla jsem obrovské štěstí! S paní Věrou jsem se osobně setkala, když jsem byla na dovolené kousíček od jejich chaloupky. Přišla si za námi popovídat. Bylo to několik moc hezkých večerů.

Je to osobnost a zároveň bezprostřední prima babka na pokec. VVV

2 0
možnosti

Jé, tak to Vám závidím!! Přiznám se, že bych se také chtěla alespoň jednou s paní Čáslavskou setkat...

Mějte fajn večer, Věro :-)

1 0
možnosti
MV

To jste napsala moc hezky...moc...

6 0
možnosti

Děkuji Vám za pochvalu a za přízeň, Miloslave :-)

0 0
možnosti
JJ

Když už jsme u té historie - opravdu si ještě někdo myslí, že tzv. Pražské jaro bylo nějakým krokem k demokracii? Že hlavní protagonisté byli něčím jiným, než kovanými komunisty a že jejich dalším krokem by bylo "zrušení vedoucí úlohy strany ve společnosti"? ;-D

Paní Čáslavská je jednou z našich nejlepších sportovkyň všech dob. Svým bojem s rakovinou dala naději mnoha nemocným lidem a za to vše ji patří jistě náš obdiv a uznání.

Ovšem pokud je bojovníkem proti socialismu, či komunismu ten, kdo věnuje své medaile nejvyšším představitelům ÚV KSČ, kteří upadli později v nemilost a zaplatí za to tím, že nějakou dobu musí mýt okna, tak se nedivím, že jsme tam kde jsme.

Život není černobílý a dokument by měl být o životě. "Dokument" o paní Věře byl oslavným medailonkem, který si paní Věra zaslouží, ale snažit se z ní za každou cenu udělat bojovnici proti režimu se mi zdá laciné a vůči lidem, kteří pro svůj protikomunistický odboj a postoje opravdu trpěli v lágrech a zaplatili za to svým životem nebo zdravím i nepatřičné.

5 4
možnosti
JAN

Ano, na jedné straně paní Čáslavská, Kubišová a nemálo dalších, a na druhé straně komunisté, kteří zlikvidovali dvě generace a dnes jsou v parlamentu, je to ostuda. Naštěstí jsou tu ještě slušní a schopní lidé, jako např. i pí. Sommerová. Mějte se hezky.

8 1
možnosti